- افتتاحیه پنجمین دوره گفتمان نخبگان علوم انسانی | 98/05/13
تمدن یک وجه سخت افزاری و یک وجه نرم افزاری دارد. نکته ای که معمولاً از آن غفلت می شود، نقش عظیمی است که علوم انسانی می توانند در مسأله تمدن ایفا کنند اگر ما می خواهیم پیشرفت اسلامی، گفتمان انقلاب اسلامی و اهداف انقلاب اسلامی را در داشتن یک جامعه عادلانه عاری از فساد، معنویت گرا و وفق ارزش های اسلامی داشته باشیم، یکی از ابزارهای بسیار مهم آن شکوفائی علوم انسانی اسلامی است. برای رشد، پیشرفت و حمایت از علوم انسانی، احتیاج به خودآگاهی معرفتی در قالب چهار مورد می باشد؛
- بازدید: 3251
- همایش نظریه علم اسلامی و کاربست آن در نظام آموزش و پرورش | 98/02/05
یکی از ملاحظات ضروری در نظام آموزشی چه حوزوی، چه آموزش و پرورش و چه در نظام دانشگاهی این است که جامعه علمی، نظام آموزشی و جوانان ما مطلع شوند که بسیاری از این برداشت ها، تحلیل ها و تبیین ها، علمی به معنای دقیق کلمه نیست بلکه فرآروی از علم است. طبعاً در فضای دبیرستان، دبستان و فضای آموزش و پرورش انتظار تولید دانش نمی رود اما این حقیقت را باید در نظر گرفت که زیر ساخت روحیه ی علمی، کاوشگری و ارزش بودن علم و دانش در سنین کودکی و محیط های آموزش و پرورش حاصل می شود.
- بازدید: 3264
- نشست علمی مناسبات علوم انسانی اسلامی و علوم انسانی متعارف | مشهد مقدس 98/01/29
دعوت به علم دینی در عرصه ی علوم طبیعی به داعی و انگیزه ی متفاوت از دعوت به علوم انسانی اسلامی صورت می گیرد. علوم انسانی برخلاف علوم طبیعی که عمدتاً برآمده از اعمال روش تجربی و اموری بدین شکل است، علوم انسانی به شدت ایدئولوژیک است و مبانی انسان شناختی، هستی شناختی، معرفت شناختی و ارزش شناختی عالِم در درون مایه ی محتوایی نظریه ها تأثیر می گذارد.
- بازدید: 3372
- همایش بیانیه گام دوم انقلاب، مبانی، راهکارها | مشهد مقدس 97/12/23
بیانیه به عنوان یک بیانیه راهبردی، سه محور اصلی دارد... نکته کلیدی و بنیادی ترین مطلب در این بیانیه، تأکید بر گفتمان انقلاب اسلامی است. اگر حوزه بخواهد نسبت به این بیانیه واکنش نشان دهد میبایست از خود فرهیختگی و مجاهدت نشان دهد. مسأله عدالت و تحقق عدالت اجتماعی در جامعه دارای سه ضلع و وجه اصلی است؛ وجه نظری، وجه حاکمیتی و وجه فرهنگی...
- بازدید: 3250
- افتتاحیه همایش بین المللی امام علی(علیه السلام) الگوی عدالت و معنویت برای جهان امروز | 97/12/16
نیاز واقعی انسان معاصر دو چیز است: معنویت و عدالت. استقرار عدالت در جامعه، سه ضلع اصلی دارد. یک ضلع وجه نظری، ضلع دیگر مجریان عدالت و ضلع سوم، مسئله فرهنگ عدالت است...
- بازدید: 3243
- اختتامیه نمایشگاه گفتمان انقلاب اسلامی | قم 97/11/11
مسئله احیای تمدن نوین اسلامی، فهرستی از مسائل و مباحث را با خود به همراه دارد که میتواند موضوع تأمل و گفتگوی جدی باشد. اگر بخواهیم این فهرست مسائل و مباحثی که حول احیای تمدن نوین اسلامی شکل میگیرد را طبقه بندی کنیم، در چهار محور اصلی حائز اهمیت است
- بازدید: 3351
- نشست مسجد پایگاه اخوت جهان اسلام | بندرعباس 97/11/04
قدرت اصلی جمهوری اسلامی و انقلاب در گفتمان انقلاب اسلامی نهفته است که از آن میتوان به قدرت معنایی، در مقابل قدرت سخت (hard power) تعبیر کرد. بسیاری از کشورها قدرت سخت مانند قدرت نظامی یا اقتصادی بالایی دارند اما قدرت نرم و معنایی که محتوای آن جانها را تسخیر میکند و یک محتوای برجسته و قابل توجه میباشد، گفتمان انقلاب اسلامی است.
- بازدید: 3434
- حوزه علمیه، انقلاب اسلامی و تمدن سازی جهانی | بجنورد 97/10/27
انقلاب اسلامی ایران حرکت همه جانبه ی مردمی بود و تصور نشود که تنها روحانیت یا اقشار متدینین خاص، پای انقلاب بوده اند. هنر حضرت امام(ره) بود که چنان فضا را مدیریت کردند که به طور طبیعی همگان سردمداری، پیشوایی و زعامت را نسبت به انقلاب پذیرفته بودند. روح حاکم بر انقلاب اسلامی، روح دینی و معنوی بود.
- بازدید: 3290
- دوره دانش افزایی ولایت فقیه | مشهد مقدس | 97/10/20
تبلور انقلاب اسلامی ایران در قالب یک نظام سیاسی به نام «جمهوری اسلامی»، در قانون اساسی ما منعکس میباشد. در این نظام سیاسی حاکمیت الهی در کنار حاکمیت مردم به رسمیت شناخته میشود و ولایت فقیه به عنوان نمود حاکمیت الهی و اینکه یک مجتهد عادل جامع الشرایط، زمان شناس، مدیر و مدبر در رأس این نظام سیاسی قرار بگیرد، باعث میشود که این نظام سیاسی (مدل حکومتی و کلان نظریهی سیاسی) یک امر نو پدید در فضای اندیشه سیاسی و نظریه پردازی سیاسی تلقی شود.
- بازدید: 3468
- رونمایی از یادنامه مرحوم آیت الله واعظ زاده(ره) – مشهد مقدس | 97/09/29
بسم الله الرحمن الرحیم
و الصلاه و السلام علی سیدنا محمد(ص) و آله الطیبین الطاهرین المعصومین(س)
در آغاز سخن خداوند متعال را شاکرم که فرصت و توفیق داد در این شب عزیز إن شاء الله یک جلسهی علمی در محضر عزیزان داشته باشیم و هم یاد و خاطرهی بزرگ مردی (مرحوم آیت الله واعظ زاده(ره)) را که مجاهدتهای علمی و روشنبینیهای فراوانی داشت را گرامی بداریم و از اثر فاخری که تهیه شده، إن شاء الله رونمایی کنیم.
خوانش آن مرحوم (آیت الله واعظ زاده(ره)) از مجموعهی آموزههای دینی، خوانش تمدن اسلامی بود، یعنی قرائت ایشان از دین، یک قرائت تمدنی بود. خوب است در این مجلس راجع به این بحث کنیم که قرائت و خوانش تمدنی از دین به چه معناست؟ اقتضائات آن چیست؟ یکی از نقیصهها و مشکلات در بحثهای مربوط به فرهنگ، تمدن، علم و... مرزبندی بین آنهاست. یعنی در فرهنگ شناسی و تمدن شناسی این بحث وجود دارد که مثلاً مرز بین تمدن با فرهنگ چیست؟ (زیرا آنها قدری متداخل هستند) یا مثلاً علم در کجا قرار میگیرد؟ آیا علم جزء تمدن یا بیرون از آن قلمداد میشود؟ رابطه تمدن با فرهنگ چیست؟
- بازدید: 3347
جدیدترین مطالب
- علوم انسانی اسلامی در برزخ سنت و مدرنیته گیر افتاده است
- حرکت جهادی حماس، سه رهاورد بزرگ برای فلسطین داشت
- محور مقاومت و ضرورت اندیشیدن به دوران پساپیروزی
- ضرورت بازپس گیری شأن تأثیرگذار حوزه های علمیه
- متن کامل سخنرانی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی در همایش بین المللی مهدویت و انتظار در اندیشه حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی(ره)
- تأمل انتقادی بر اقتدارگرایی تمدنی و دفاعیهای از رویکرد فرهنگ گرایانه به تمدن نوین اسلامی
- تأثیر مکتب فقهی امام خمینی بر فقه سیاسی شیعه